Monday, February 27, 2017

Izgubljena u šumi

 Duge šetnje u prirodi su moj antidepresiv. U stresnim danima i kad bekstvo od gužve postane potreba, priroda je moje utočište. Ponekad su te šetnje u šumi, gde sam bukvalno isključena od svega. Nigde ne postoji takav mir kakav šuma pruža, čuje se samo cvrkut ptica i poneko šuštanje sa strane. Još ako imam sreće da je dan sunčan, kao što je ovaj bio, onda je to pravi užitak. Sa nekog dosadnog događaja završila sam ovde, i to je bio onaj lepši deo dana. Odbegla Ruskinja u šumi sa fotoaparatom u ruci... :)

Wearing: Coat: Zara/ Pants: Mango/ Hat: H&M

Camera used: Nikon D3200

Thursday, February 16, 2017

Svetlo iza mene

Najbolje stvari dešavaju se neplanirano, pa tako i ove fotografije za čiji sam nastanak dobila ideju na licu mesta. Moj mračni, casual izgled nekako se uklapao sa ambijentom garaže tržnog centra, i odlučih u trenutku da pucamo fotografije baš tu. Nastojim uvek da menjam lokacije, ali ova je bila pravi izazov, s obzirom da automobili stalno cirkulišu i da je nemoguće ne privlačiti pažnju prolaznika. Ključ je u profesionalnom pristupu i fokusu na fotografisanje, a automobili u prolazu su samo upotpunili priču. Dobro je i da je moj fotograf bio dovoljno strpljiv i da smo oboje zadovoljni ishodom. Ali se isto tako nadam da mi ova bunda više neće biti potrebna i da konačno stižu nešto topliji dani. Počinjem da se osećam kao medved sa svom tom odećom i zaista zimo, vreme je da se polako povučeš. 
Uživajte u suncu danas, prija...
Pozdrav
Wearing: Pants and knit: H&M/ Fur coat: vintage/ Boots: Stradivarius/ Rings: Bershka

Camera used: Nikon D3200

Sunday, February 12, 2017

Kafa, ćebe i snežna idila

 Čini mi se kako se ovaj sneg otopio da sam postala još lenšija, ne izlazi mi se preterano napolje, ne radim ništa zanimljivo i nemam inspiraciju za pisanje. Usput me ponovo stigla prehlada sa kojom se borim već par dana, dok čekam da košava smanji svoj intenzitet i ponovo nas ogreje sunce. Zbog toga su u ovom postu samo neke opuštene fotke koje prikazuju moje dane u poslednje vreme, a u skladu sa tim i raspoloženje. Samo izležavanje, kafa umesto čaja, druženje sa ljubimcima i zimska idila. Verovatno je trebalo da neke od ovih fotografija okačim dok je još bilo snega, ali nije to tako davno bilo, tek je neki dan kako ga nema, a mraz nam ponovo ledi kosti. Zato mi je i u ovom februaru toplo ćebe i dalje najbolji drug, a vrela kafa najdraži napitak. Čudno je da je moj omiljeni mesec u godini toliko hladan, navikla sam na njegove toplije dane i da u ovom periodu već nosim kožnu jaknu. Ali i dalje smo na bundi, a jak vetar podseća da zima još traje. Drago sunce, dođi nam brzo...
Photos by me
Camera used: Nikon D3200

Wednesday, February 1, 2017

Zima zima, e pa šta je...

 Čini se da ovoj zimi nema kraja, nekako se ustalila na ulicama, u našim domovima, u našim telima... Čitav januar pod snegom, i uz to veliki minusi. Više se i ne sećam kako izgleda zimski dan u kaputu , jer je barem meni, bila neophodna bunda iz koje nisam izašla ceo mesec. Kada tome dodate i najpufnastiji džemper, šubaru i pleteni šal, osećaj boravka u Sibiru je zagarantovan. Ali su zato fotografije na snegu uvek lepe i imaju svoju draž. I nakon što preživite i to fotkanje na minus ne znam koliko, shvatite da vam ipak i ta zima ne može ništa. Samo je treba voleti i ostati pozitivan, i ono što ja uvek govorim, videti u svemu lepo. I sve zaista i postane takvo.
Uživajte u večeri, sutra nam stiže sunce. :)
Jelena
Wearing: Fur coat: vintage/ Knit: H&M/ Pants: Mango/ Scarf: Stradivarius/ Hat: P.S.Fashion

Camera used: Nikon D3200