Monday, December 29, 2014

Neobično drvo

 I za kraj moje priče o Milos plaži, neke slike na neobičnom drvetu, koje smo takođe pronašli usput. Verovatno stoji tu dooosta godina, a kada se popenjete na njega pogled je fantastičan. Nisam rizikovala da nosim aparat gore, zbog mogućnosti da ga ispustim, ali mislim da su i ove krošnje dovoljno zanimljive. U ovom ,,morskom planinarenju" mnogo su mi pomogle moje Nike Free Run 2 patike, sa njima je sve lakše. Da ponovim za kraj, ako odlučite da posetite Milos, nosite udobnu obuću, zaboravite na japanke. Veliki pozdrav :*
Nosim: Patike: Nike Free Run 2/ Šorts: Stradivarius

Sunday, December 28, 2014

Tartan i crvena za zimu

Ono što jako volim u hladnim danima je veliki šal u koji se zamotam, kao u ćebence, i zime nema. Tartan je najpoželjniji ove sezone, a inače volim taj dezen i na suknjama, kaputima. Prošle godine sam uglavnom stavljala crnu na sebe, ali sada sam uvela velike promene, što ćete videti na blogu. Tartan šal, vuna, crvena i bordo u detaljima. Šal sam pronašla u Terranovi, a ova preslatka, topla kapica je iz radnje H&M. U njihovoj radnji uvek nađem kapu za sebe, najbolji su. Zima može da počne :)

Saturday, December 27, 2014

Na putu do Milos plaže


Danas ću vam pokazati post koji nema baš puno veze sa morem, onu drugu, planinsku stranu Lefkade. Lefkada je ostrvo sa mnogo brda, iznad svake plaže možete videti ogromne stene koje se nadvijaju nad morem. I skoro do svake plaže se silazi stazama ili sporednim putevima, jer su glavni putevi mnogo iznad njih. Milos beach je specifična jer do nje ne možete autom, a jedini put (osim onog morskog) je staza preko brda. Prošli put sam pisala o tome, i videli ste slike same plaže, a danas ćete videti kako izgleda predeo na putu do nje. To je totalno prirodan, šumski ambijent, koji podseća na pravo planinarenje, i neverovatno je iskustvo. Na jednoj deonici se pruža prelep pogled na more, a okolo možete videti razno bodljikavo rastinje, pa čak i kaktus. Ugledali smo jedan veliki iznad staze i popeli se gore preko kamenja, a onda smo pronašli pećinu. Naravno, odmah smo se uputili ka njoj, jer nas je zanimalo šta se nalazi unutra. Stvarno neobično.
Ne pokušavajte ovo nikako, ko zna šta se krije u ovoj travi, a ja sam ludak!!! :D
Bio je to duuug i naporan dan, ali jedan od najupečatljivijih na ostrvu, koji ću ponoviti prilikom sledeće posete.
Laku noć...

Wednesday, December 24, 2014

Nova rubrika: Instagram

Tri sata posle ponoći je pravo vreme za novu rubriku na blogu (ili ne)? Prošle godine sam postala veliki obožavatelj Instagrama, a kako dosta fotografija kačim tamo, rešila sam da ovaj deo bloga bude namenjen Instagram fotografijama u toku nedelje. Kao zbir svega onoga što je obeležilo prethodne dane. Pa, da krenemo:
Prošle nedelje je bila naša Krsna Slava, Sveti Nikola. Kako i dolikuje, proslavili smo uz mnogo jela, kolača i naravno, uz vino.
Dekoracija na stolu, dok čekamo goste.
1. Moja nova maca 2. Počela je novogodišnja euforija!!! 3. Vinsko veče u sobi 4. Kupila sam nešto toplo i meko...
1. Jedna fotka za vreme vožnje 2. Uživanje uz omiljenu seriju Sex and the City i čokoladno mleko 3. Crvena čipka 4. Jutro uz časopis.
 A sad malo zdravog života:
1. Čučnjevi, dnevni rekord, čak 163. Od kad sam instalirala ovu aplikaciju Squats, iznenađujem sebe koliko zapravo mogu 2. Doručak, jaja i najbolja salata od cvekle. 3-4. Forma, pre mesec dana, nakon plesnog treninga. To je samo početak, idemo dalje...

Monday, December 22, 2014

Dok čekam prvi sneg...


Mic po mic, i dođe i ta zima. Nova godina je na pragu, a nama ostaje da sumiramo šta smo ili nismo uradili prethodne. Paa, uvek postoji to nešto što nismo stigli završiti. Ovih dana sam stalno u razmišljanju što se tiče toga, pitam se da li sam mogla bolje iskoristiti neke prilike, da li sam mogla dati više sebe. Ali zato je godina koja sledi šansa za bolju produktivnost, i ja se nadam da ću realizovati neke svoje ideje. U međuvremenu, čekam prvi sneg, i pravim toplo okruženje. Nova pidžama, najdraže patofne, moj meda i čipkasta posteljina. Mnogo bele i girly detalji da ubiju zimsku depresiju. Volim kad je prostor oko mene svetao, pozitivno utiče na moje misli i raspoloženje. Još samo da konačno završim sa novogodišnjom dekoracijom, biće to divne zimske večeri pod svećama...

Thursday, December 18, 2014

Milos beach

Peti dan na Lefkadi proveli smo na Milos plaži. Od mesta Agios Nikitas deli je samo brdo. Ona je nešto najlepše na ostrvu, posebno za one avanturističkog duha, a to je zbog načina na koji se dolazi do nje. Jedan, lakši i manje zanimljiv je brodićem iz Agios Nikitasa. Drugi, teži, i neverovatno zanimljiv je upravo preko brda-pešice. Kada se spuštate ulicom prema plaži u Agios Nikitasu, videćete levo iza jedne lepe taverne znak. Mnogi su nas zaustavljali da bi pitali da li može da se ide autom, odgovor je ne, čim skrenete posle znaka počinje uska staza i već je jasno da je isključivo za pešake. Mi smo u startu odlučili da pešačimo, tako da su moje Nike patike bile adekvatan izbor obuće za to, jer je staza prilično naporna i duga. Na nekim deonicama liči na planinarenje, što je ujedno i jako zabavno i zahteva fizičku spremnost. Dakle, ako nemate kondicije, ne volite pentranje i fizičku aktivnost na suncu, nemojte pokušavati ovo. Negde pre same plaže staza se pretvara u stepenike koji su u povratku udar za donji deo tela. Mi nismo imali problema, a vraćali smo oko 4 popodne dok je sunce i dalje peklo. Čak smo usput pronašli svašta nešto zanimljivo, što ćete videti u nekom drugom postu. Ovaj će ostati rezervisan za samu Milos plažu, koja je priča za sebe. Definitivno u top 5 na Lefkadi. Da napomenem, na plaži nema suncobrana, a jako je vruće, dakle morate ga poneti sa sobom. Ranac na leđa, osmeh na lice i krenite u avanturu, vredi!!!