Saturday, January 28, 2017

Kapica i zimske radosti

Umem se žaliti na hladnoću i zimu generalno, ali na snegu sam kao malo dete. Radujem mu se uprkos tome što mi malo nedostaju štikle, kožna jakna i topliji vazduh. Jer kao što uvek kažem, sneg bude i nestane, dok trepneš eto proleća, a zimske radosti brzo prođu. Zato uživajmo u njima dok traju, mraz smeta, ali ne može da odnese osmeh sa lica. 
Želim vam lep vikend,
Pozdrav
Wearing: Fur coat: Zara/ Jeans: Mango/ Hat: H&M

Camera used: Nikon D3200

Monday, January 23, 2017

Zavejani u gradu

 Da, naziv posta zaista i opisuje situaciju u kojoj su nastale ove fotke. Spletom okolnosti našli smo se tu u pravom trenutku da prisustvujemo dvominutnom snežnom naletu koji nas je sasvim slučajno zatekao. Fotografije ne mogu da prenesu pravu lepotu prizora jer je bilo zaista teško fotografisati, ali glavna ulica u gradu je izgledala spektakularno. Čitav ovaj mesec biće definitivno u znaku snega, i prvi put posle par godina imamo pravu pravcatu zimu. Ali ipak, ja očekujem da u februaru temperatura malo poraste, nekako je dosta hladnoće i mraza. Postajem previše smrznuta i to mi smeta, a možda nas već sve hvata žudnja za prolećem? U svakom slučaju, ostanite topli, zima nas neće još dugo napustiti.
Laku noć ljudi,
Pozdrav
Wearing: Fur jacket and pants: Zara/Scarf: H&M/ Boots: Stradivarius

Camera used: Nikon D3200

Wednesday, January 18, 2017

Moja zimska bajka

 Može se reći da smo ovih dana svi u nekoj zimskoj bajci, lepoj ili manje lepoj. Malo smrznuti, malo zavejani, zbog svega toga i nervozni, ali hej, hajde da primetimo i onu magičnu stranu zime. Jer, ma koliko da nam hladnoća smeta, ima nešto zbog čega se uvek potajno obradujemo snegu. Ja koja nisam romantik, u pahuljama uvek vidim nešto romantično, neosporno je da one nose magiju koja nas obuzme svaki put kad ih gledamo. Biti negde u prirodi okružen snegom, po mogućstvu sa nekim dragim, e to je zimska bajka. I tad ne osećamo hladnoću, već samo čari zime i ono nešto u vazduhu. A onda kad padne mrak, grejanje uz kaficu i ćebence. Da bar tako može stalno. Ali potrudimo se da više uživamo u svemu, ti lepi momenti, to je čar života. Sneg i tako brzo prođe kako i dođe. ;)
Želim vam udobno popodne,
Jelena
Camera used: Nikon D3200

Thursday, January 12, 2017

Svetla Zapadne Srbije

 Poslednji dan u prethodnoj godini iskoristili smo da posetimo čak tri različita mesta na zapadu Srbije. Početna tačka nam je bilo ono koje je i najudaljenije, a to je planina Zlatibor. Ne znamo ni sami kako smo u zadnji čas došli na ideju da za Doček skoknemo do tamo, ali znala sam da nam planina ipak neće biti jedino odredište. Zbog toga smo tokom dana uživali u snegu koji nas je na Zlatiboru sačekao, a čim je noć počela da uzima maha, krenuli smo dalje prema Užicama. Na kratko smo obišli i taj grad, doduše veoma tih u novogodišnjoj noći, i obreli se u divnom restorančiću Vagon. Tako okrepljeni i zagrejani nakon Zlatibora koji uopšte nije bio blag što se hladnoće tiče, nastavili smo svoj put ka Čačku, koji je bio i naše poslednje zadržavanje. Moram reći da je atmosfera u ovom gradu bila jako prijatna, glavna ulica lepo okićena, čak mi je žao što nismo imali vremena da vidimo više od njega. Pa ipak, sveukupno, divno smo se proveli na tom kratkom putu i usput fotkali po nešto za uspomenu. Meni najveću pažnju uvek privuče dekoracija i svetla, zato sam odabrala ove fotografije kao poseban post. Jer, uvek sam kao malo dete kad sam okružena lampicama i okićenim jelkama, uostalom osmeh sve govori. Pa eto, da uživamo još malo u novogodišnjoj dekoraciji, jer uskoro se sve završava.
Laku noć dragi ljudi,
Jelena
Location: Zlatibor, Užice i Čačak
Camera used: Nikon D3200

Sunday, January 8, 2017

Božično raspoloženje i svetlucanje

 Božićni praznici uskoro završavaju, ali praznično raspoloženje ne jenjava. A sa njim ni minus koji ovog vikenda dostiže svoj maksimum. I dok prosečna temperatura napolju iznosi -15, a kijavica usporava moje telo, trudim se da mi to ne uništi do kraja ovaj vikend. Jer, toliko sam čekala Božić i najmanje što sam želela je da ga provedem sa visokom temperaturom i skoro smrznuta. Ništa od svečane večere, doterivanja i vina... Nešto u čemu sam najviše uživala u ovim danima. Ali svakako je tako kako je, ne mogu ništa da promenim osim da čekam da grip ode. A do tada samo izležavanje, božićni filmovi i mnogo čokolade. Lampice svuda, mnogo sjaja i posmatranje snega samo kroz prozor. Dok temperatura bar malo ne skoči, a onda ću ponovi uživati u zimskim čarolijama.
Pozdrav,
Jelena

Camera used: Nikon D3200

Thursday, January 5, 2017

Zima na Zlatiboru i bakina bunda

 Seriju januarskih outfit postova najbolje je početi upravo jednim tipično zimskim stajlingom. Tačnije, ova odevna kombinacija se po količini slojeva odeće može nazvati i sibirskom, jer sam bila obučena kao da se nalazim u Rusiji. Ali, bili smo u našoj Srbiji, na planini Zlatibor, gde je za novogodišnje veče vladao debeo minus i gde je ovakva slojevitost bila neophodna. Pošto smo ovu godinu dočekali napolju, topla odeća se podrazumevala, tako da je vintage bunda moje bake bila idealna za ovakve vremenske uslove i ambijent. Uz simpatičnu šubaru, pufnast džemper i satensku mašnu oko vrata, moj stajling je bio spoj različitih materijala koji su imali neki prizvuk starih vremena. A ono što je najvažnije je da mi je bilo toplo, i da je noć prošla u najboljem redu. Da li je to do bakine bunde tek, ali minus nije mogao da me otera. Nisam fotografisala ono što sam nosila ispod, jer mi do raskopčavanja nije bilo, ovo je tipično predstavljanje šetnje napolju po snežnim uslovima i nećete mi zameriti što je tako. Slušajući najavljene nam vremenske uslove, ista odeća će mi biti neophodna i narednih dana. Ali nema veze, Božić je, sneg je. Dugo očekivan i radujem mu se. Nekako mi se čini da u prazničnim danima svi istinski uživamo u zimi, uprkos minusima. Tako da će ovo biti jedan hladni praznično- snežni vikend koji ćemo voleti. <3
Laku noć,
Jelena
Wearing: Fur: vintage/ Pants: Mango/ Hat: H&M/ Bag: C&A/ Boots: Stradivarius

Camera used: Nikon D3200

Tuesday, January 3, 2017

Srećna Nova 2017. !!!

Dragi čitaoci, 
Srećna Nova godina!!! Evo nas u 2017.-oj, i ovde na blogu zvanično, prvi post startuje sada! Veoma sam uzbuđena, jer se otvara jedno novo poglavlje života, novih 365 dana je na raspolaganju i jedva čekam da vidim šta nam ova godina nosi. A dok godina bude odmicala i spremala nove izazove, mi ćemo nastaviti da se čitamo i gledamo ovde na blogu. Nakon par noći nespavanja i dvodnevnog lutanja po Srbiji, konačno provodim jedan miran dan kod kuće, i predano spremam nove fotografije za postove. Dok ova novogodišnja euforija traje, mislila sam da je najbolje da blogersku 2017.-u počnemo vatrometom. Direktno sa trga u Čačku, ostavljam vam ovde par fotki jednog od najdužih vatrometa kojem sam prisustvovala i koji je dočarao onaj čuveni minut posle ponoći. Jer nekako, u glavi i dalje imam samo sjaj i svetlucanje, piće i slatkiše, dodaću tome i spavanje do podne... Ali hej, ovih dana je sve to dozvoljeno i normalno, vratićemo se već starom režimu, ali ne još uvek...
Želim vam lepu noć...P.S. Konačno imamo i sneg... :)
Pozdrav,
Jelena

All photos by me
Camera used: Nikon D3200