Tuesday, October 25, 2016

Šetnja kroz tvrđavu

Sigurno se sećate ovog outfita iz jednog od prethodnih postova. Morala sam da podelim slike u dva zasebna posta, jer su one prethodne bile iz jedne kolor šeme, a ove pak iz neke druge. Ove zapravo pričaju svoju priču. Na lokaciji Kalemegdana na kojoj sam oduvek želela ,,opaliti" neku fotku, jer ima neku svoju posebnost. Zindan kapija sa prelepim kulama. I eto, sasvim slučajno se i ta moja žuta suknja uklopila u čitavu zamisao. Ali mnogo je turista ovde, i ne daju prostora za poziranje. Nekako smo mi brzinski ispunili želju. Kad sam već tu, da je ispunim, i budem na kratko vintage devojka u zidinama tvrđave.
Laku noć, ostanite mi dobro.
Jelena

Shirt: Stradivarius/ Skirt: by mom/ Espadrilles: Bershka/ Bag: C&A

Camera Nikon D3200

Thursday, October 20, 2016

Jedna letnja noć


Rekla sam, na blogu će biti još dosta letnjih slika. To je čudno, okotobar se približava svom kraju a na mom blogu i dalje leto haha. Radilo se i na tim jesenjim fotkama, ali moram ove zaostale objaviti narednih dana. Dođe mi nekako toplije kad se osvrnem na leto, pa možda će i vama da prijaju. A šta je lepše od toplih, letnjih večeri? Volim ove fotografije, zaista. Ne preferiram fotografisanje noću, ali ok je dok se potpuno ne smrkne. Nešto sa početkom večeri, bude nekog šmeka tu. A i moram priznati moja preplanula boja je došla do izražaja. Mada i dalje imam osećaj da sam malo vremena provela na suncu ovog leta, one česte kiše kvarile su te momente. Ali bilo ih je koliko-toliko, kao i suvih, toplih noći za šetnje gradom. Takva je bila i ova valjevska noć, prava letnja, divna, pozitivna. Pa i ja sa njom. To se i vidi na mojim slikama. Kad sam istinski srećna zračim, i moj osmeh ovde sve govori. Više takvih dana i osećaja svima nam treba. Mogu i ovi jesenji biti takvi uz malo truda. Probaćemo. 
Ostanite pozitivni :)
Jelena
Wearing: Shorts and bag: C&A/ Espadrilles: Bershka

Camera Nikon D3200

Friday, October 14, 2016

Sa Capriolom u planine

 Kao velikom ljubitelju biciklizma bilo mi je veliko zadovoljstvo oprobati se u voznji po stazama oko Crnog jezera. Priznajem da sam do tada bicikl vozila jedino po asfaltu, tako da je bilo interesantno oprobati se u nešto drugačijim okolnostima. Vožnja oko Crnog jezera je istinski užitak, i adrenalin i lepota prirode u jednom. Kažem adrenalin, jer su tu i one zavučene šumske staze, koje pružaju nesvakidašnje uživanje u biciklizmu. Takođe, do samog jezera mi smo se spustili direktno od našeg planinskog doma, zatim kroz centar Žabljaka, a istim putem se i vratili. Taj povratak nije bio baš za uživanje, jer je uspon bio ooogroman. Pisala sam o tome u ovom postu, mislila sam da se nikad neću uspeti gore, ali nisam odustajala. Tek kad sam usput prestigla i neke mnogo bolje opremljene i iskusnije vozače, shvatila sam da mi ovo ipak dobro ide. Pred samom kućom stizala nas je kiša, ali uspeli smo da stignemo suvi i puni utisaka. Definitivno bih preporučila svima koji posete Žabljak da se oprobaju u vožnji bicikla. A naravno, Capriolo su najbolji. Hvala našim domaćinima koji su mi posudili jedan. Jedva čekam sledeći dolazak. :)
Camera Nikon D3200

Tuesday, October 11, 2016

Žuta


Nakon par dana pauze, eto mene opet tu. Obaveze nisu dozvoljavale vreme za blogovanje, ali pošto imam mnoštvo novih fotografija vreme je da postavim bar one ranije nastale fotke. Oni koji me prate na Instagramu i FB nalogu, znaju da sam bila i na kratkom putovanju u Temišvar, pa očekujte da će biti i jedan post posvećen tome. U međuvremenu, vraćamo se Beogradu. Fotografije koje vidite nastale su u poslednjem jeku leta, jednog toplog septembarskog dana u našoj prestonici. Što je verovatno bila i jedna od poslednjih prilika za sandale i espadrile, i lepršave letnje stvari koje toliko volimo. Ja sam od onih osoba koje se tek na kraju leta sete upravo takve odeće, jer uvek mislim da tako privlačim još sunca. Pa ova žuta suknja kao da je i privlačila, sunca je bilo i previše. Ali nisam se žalila, trebalo mi je. Kao i boje, nešto što će da zrači pozitivno, baš kao i taj sunčan dan.  Još kad je lepršavo...tad sam i ja lepršava. A u kombinaciji sa ovim divnim espadrilama u koje sam se zaljubila na prvi pogled, osećaj je potpun. :)
Wearing: Shirt: Stradivarius/ Skirt: by mom/ Espadrilles: Bershka/ Watch: Festina

Camera Nikon D3200

Wednesday, October 5, 2016

Na klimavom mostu

 Vreme je za prvi oktobarski post. Oh, kako užasno zvuči taj oktobar, ali ne brinite, fotografije su i dalje letnje. Uostalom, kao što sam i napisala prošli put, biće ovde još dugo toplih, letnjih slika. Ove su nastale sredinom leta, jedog lepog predvečerja, na lokaciji koju jako volim. I na mostu koji me preplašio! Zaista, nisam se osećala ugodno ovde kao što se na slikama čini, zato što je napolju bilo prilično mračno, a most prilično klimav. Radije biram sigurno tlo pod nogama. Ali voda oko mene izgleda zaista lepo, i šteta što nismo ipak napravili više fotogafija. Sledeći put. Sada odlazim na spavanje, jer mi glava odavno traži jastuk. Sa promenom godišnjeg doba i moje telo se pobunilo, prehlada ne jenjava već danima. Izgleda da se imunitet ozbiljno posvađao sa mnom, ali nadam se da će sutra situacija biti malo bolja. 
Želim vam lepe snove,
Pozdrav
Wearing: Basic t-shirt: C&A/ Shorts: Mango/ Shirt: Bershka/ Bandana and necklace: H&M/ Sneakers: Converse

Camera Nikon D3200